Vilken plattång skall du ha för ditt löshår?

Om du har satt i löshår för första gången så brukar det bara ta ett par dagar innan frågan kommer upp, "Vilken plattång skall jag använda nu när jag satt in en hårförlängning"? Det finns mycket produkter som är anpassade just för löshår, skall du köpa schampoo så skall du undvika schampoon med sulfater i och det gäller egentligen alla produkter du skall ha i när du har löshår. Så med andra ord, köp enbart produkter som är anpassade för löshår för att slippa slita på håret i onödan, många gånger kan löshåret bli uttorkat om man använder fel produkter.

Klicka här för att se alla plattänger i vårt utbud.

Det finns idag ett antal metoder som man använder när man sätter in löshår eller hårförlängning:

  • Clip-on
  • Nailhair
  • Microringar
  • Hårträns
  • Tejpträns

Oavsett vilken metod du använt så skall du följa de rekommendationer som butiken eller frisören där du köpte ditt löshår gav dig, men de allra flesta fungerar med både locktång och plattång. Det viktigaste när du använder plattången på löshåret är att du inte använder den på ringarna, vaxet eller tejpen där fästet är till vanliga hår. Detta kan göra att fästena för håret smälter och på det sättet förstörs.

En fördel som vi har i vår plattång Moser Ceraline är att den har turmalin som hjälper till att skydda dit hår när du använder den både på ditt löshår och ditt vanliga hår. Turmalin är ett mineral som avger negativa joner och tillsammans med de andra verksamma ämnen som finns på plattorna gör det att ditt hår behåller fuktigheten bättre och är därmed snällare mot ditt hår och löshår.

Tänk på att du som har satt in hårförlängningar som är syntetiska skall ha absolut lägsta temperaturen när du använder en plattång för att minimera risken för att håret smälter, har du vanligt hår så är det ingen fara för att det skall smälta. Men undvik som sagt att plattången går på fästena av ditt löshår, oavsett vilken metod du använt för att sätta på det.