Varför hårtork?

Vad ska man egentligen med en hårtork till? Det låter säkert som en lite dum fråga för många. En hårtork eller hårfön använder man för att torka till sitt hår på ett bra sätt – så att man kan få en fin och luftig frisyr. Men nu är det ju så att förvånansvärt många inte använder sig av en hårtork/hårfön, utan nöjer sig med att torka håret med en handduk. Snabbt och enkelt förvisso, och håret blir ju (tillräckligt) torrt. Så behöver då inte dessa personer en hårtork, utan är det lika bra att fortsätta torka håret med en handduk? Svaret är – inte nödvändigtvis!

Det är skönt

Vi är i november nu, och vinterkylan har börjat komma. Men värre kommer det att bli – december, januari och februari ligger framför oss. Vi vet nog alla hur skönt det är med en varm dusch eller ett varmt bad när det är minus femton grader utomhus, och våra element knappt hinner med. Efter duschen så torkar man så håret med en hårtork – varmt och skönt. Faktum är att det finns betydande risk för att du kommer att vilja torka håret med hårtorken långt efter att det redan är torrt. Varmluften från en hårtork är en riktig gudagåva under den kalla årstiden.

Det sparar tid

Om du inte har mycket kort hår, så kommer du med allra största säkerhet att spara tid vid torkningen av håret om du använder en hårtork jämfört med handdukstorkning. Detta speciellt om du vill att håret ska bli riktigt torrt, något som ju är extra viktigt vintertid. Med en hårtork kommer ditt hår att bli så torrt som det ska vara, på kortast möjliga tid. Dessutom är det nära nog omöjligt att få håret helt torrt när du torkar det med handduk.

Det är skonsammare mot håret

Även du som inte bryr dig överdrivet mycket om den perfekta frisyren vill du nog i alla fall att håret ska se okej ut. Då är det bara att fråga dig själv: hur bra tror du att det är för håret att gnugga det torrt med en handduk, jämfört med att använda dig av en bra hårtork? Det är sant att alltför mycket värme inte är bra för håret, men en hårtork kommer knappast upp i de temperaturer där detta är aktuellt. Hårtork kommer därför med stor sannolikhet att vara bättre för ditt hår än att torka det med en handduk.

Använder du dig av hårtork?

Så hur torkar du ditt hår idag? Är du en av de som använder sig av handduksmetoden? Varför inte prova på och upptäcka alla de fördelar som finns. Sedan är det också så att hårtorkar kan användas till mycket annat än att torka håret med – det är faktiskt en mycket användbar sak. Flera av dessa olika användningsområden kommer vi säkert att få anledning att återkomma till, i ett senare blogginlägg. Men huvudskälet till att skaffa en hårtork är givetvis att få håret torrt, och vi hoppas att vi nu lyckats visa varför en hårtork är bättre än de alternativ (handdukstorkning) som finns.