För att du skall ha din trimmer i många år framöver måste man också sköta den ordentligt, annars bör du köpa en billig trimmer varje år och kasta den. Men det känns onödigt, så mycket jobb är det inte!

Detta behöver du göra för att hålla din trimmer på gott humör:

  • Ta loss bladet och rengör ordentligt från hår efter varje användning. Både blad och maskin. (Görs lättast genom att du blåser bort håret eller använder medföljande borste)
  • Olja in bladet lite då och då. Hur ofta beror så klart på hur ofta den används men sätt en rutin som passar dig tex. varannan gång du klipper dig eller var tredje?
  • Byta blad när det börjar bli slitet. Bladet är en slitdel och behövs bytas ibland även om du oljar in det.  Detta behöver du kanske göra en gång varannat år om du klipper dig en gång i veckan. (skärhuvudet håller så klart längre om du är noga att rengöra och olja in skäret regelbundet)

Svårare än så är det inte. Det vikigaste är dock att ta loss bladet och rengöra det från hår eller skägg efter varje användning.

Hur du oljar in din hårtrimmer:
Sätt igång maskinen och droppa tre droppar över kniven som rör sig. Droppa oljan på tre olika ställen på bladet och sedan kan du låta din hårtrimmer vara igång ca 20 sek samtidigt som du lutar maskinen åt båda hållen så att oljan hinner breda ut sig ordentligt. 

Oljan är inte skadlig på något sätt så du kan klippa dig direkt om du vill. Tänk dock på att precis som med vanlig olja kan den göra tråkiga fläckar på dina kläder - så var försiktig.

Vi har gjort en video om hur du rengör din trimmer på bästa sätt: