Ta kontroll över ditt badrum

Vattnet strilar ner, tynger håret till en tung och blöt klump. Du sträcker dig efter schampot och noterar samtidigt att du får tag i flaskan flygande lätt. Tomt, igen. Du klämmer ut de sista schampooresterna och masserar upp ett lödder med hjälp av stora mängder vatten, och noterar någonstans i bakhuvudet att du måste köpa nytt schampoo. Det varma vattnet skapar en immig ånga på duschväggarna, och någonstans i ångan förträngs också din inre kom-ihåg-lista om att du behöver köpa nytt schampoo.

Ett drömbadrum är ett organiserat badrum

Ett drömbadrum är ett badrum där alla dina favoritskönhetsprodukter finns tillgängliga. Där det är rent och fräscht, och där tomma schampoflaskor direkt förpassas till återvinningen för att med en gång ersättas till nya. Inga hopknycklade gamla bomullsrondeller. Inga hyllvärmare, det vill säga produkter som stått där i hundra år men som du ändå aldrig använder. Ett drömbadrum är ett organiserat badrum. Och du kan också ta dig dit!

Ordning i fem enkla steg

  1. Börja med att plocka ut allt som finns i badrummet. Ja, allt! Poängen med att skapa ett nytt, ordningsamt badrum är nämligen att börja om på nytt för att hitta nya smarta förvaringslösningar. Kanske är det inte så effektivt att ha ansiktskrämen som du använder varje dag i tredje lådan – den kanske är mer lättillgänglig i överskåpet ovanför handfatet?
  1. Lägg sedan allt du använder i olika högar – förslagsvis en för kroppen, en för ansiktet, håret, händerna etc. Allt som du inte använder ska slängas. Var stenhård med detta! Även om det är ett produktprov eller en kräm som ”kanske kan vara bra, någon gång” så bör den ryka om du inte använder den regelbundet.
  1. Rengör nu allt som är kvar. Torka av burkar och förpackningar, rengör eventuella sminkborstar, din hårklippare, skäggtrimmer och din plattång – allt så att du får en ren och fräsch start. Din plattång får faktiskt en ny yta med hjälp av lite fönsterputs, och har du riktigt ingrodda rester från ditt värmeskydd kan du försiktigt skrapa bort dessa med ett rakblad.  
  1. Placera nu allt i badrummet igen, och tänk grupperad förvaring. Investera i små transparenta boxar som är lätta att se igenom och samla t.ex. pincett, saxar etc. i dessa. Din skäggtrimmer bör få en separat liten box – allt för att skapa överskådlighet.
  1. Det sista steget handlar om att upprätthålla ordningen. Skapa därför en separat anteckning i din telefon där du, så fort du noterar att någonting är på väg att ta slut, skriver ner det i anteckningen. Smidigast är sedan att beställa dina skönhetsprodukter direkt från nätet. Då slipper du irra runt i affärer för att köpa en ny raktvål eller vad som än saknas, och sparar mängder med tid. Lycka till med ditt nya badrum!