Stärk ditt yttre och inre

Bli ditt bästa jag. Hur många gånger har du inte hört det klyschéartade uttrycket? Samtidigt ligger det väldigt mycket i det - när vi framhäver våra bästa sidor, yttre som inre, så strålar vi verkligen. Vi mår bra, inifrån och ut. Men hur lyfter man egentligen fram det bästa av sig själv?

Fokusera på dina styrkor

Det spelar ingen roll hur mycket tid vi lägger på hud och hår om vi inte samtidigt utstrålar självförtroende eller självsäkerhet. Bli därför bättre på att peppa upp dig själv genom att fokusera på dina styrkor. När vi lägger fokus på det vi är duktiga på och det vi har talang för stärker vi nämligen vårt inre, och vi får en skön glow som inte en skäggtrimmer eller plattång enskilt kan åstadkomma.

Hur gör man då detta? Det kan kännas töntigt att stå framför spegeln och upprepa positiva mantran framför sig själv, så gör någontig som känns naturligt. Innan du går och lägger dig och direkt när du vaknar kan du till exempel tänka på tre saker som du verkligen gillar med dig själv. Kanske är du en grym problemlösare, generös med komplimanger eller en person som är en fena på att fixa härliga bjudningar. Poängen är inte vad du fokuserar på, utan att det du fokuserar på ger dig positiva associationer. Resultat? Stärkt självförtroende som kommer lysa om dig!

Lyster i huden

Huden är kroppens största organ. Det bästa sättet för att öka lystern i huden är därför genom att tillföra det vi består mest av - vatten. Drick 1-2 liter vatten per dag och spetsa gärna med lite pressad citron som har en utrensade effekt. Se också över din kost och försök undvika så mycket raffinerad mat som vanligt. Utöver det är dessa två verktyg grymma för att boosta huden:

  • En torrborste. En torrborste tar kål på döda hudceller och sätter igång blodcirkulationen i kroppen vilket gör att du får till den där känslan av “ny” hud. Efter en omgång med torrborsten känner du dig garanterat uppfräschad!

  • Fukt. En härlig fuktkräm gör huden smidig och får den att kännas mjuk och följsam. Satsa gärna på en uppiggande variant som innehåller eucalyptus. Dofter väcker liv i våra sinnen!

Fuktbomba med macadamiaolja i håret

Med ett härligt självförtroende och en följsam hud kommer du känna dig i fräsch i nästan vad som helst - till och med i ett par mjukisbyxor en sliten söndagskväll. För att framhäva ditt bästa jag ytterligare är ett tips också att lägga lite extra krut på håret. Såhär års är fukt en bristvara, prova därför att applicera rikligt med Macadamiaolja nästa gång du har schamponerat håret. Skölj inte ur oljan utan låt den verka en dag och låt håret sedan självtorka. Nästa dag sköljer du ur håret med vatten, och gången därefter tvättar du som vanligt men helst med ett milt schampo. På detta sätt fuktbombas håret ordentligt, och näringen från oljan tränger djupt in i hårstråna. Ett tips är dock att göra detta en dag då du är hemma eftersom håret kan kännas lite nedtyngt den första dagen, men effekten efteråt kommer få håret att göra volter av lycka.