Så får du frisörbesöket att vara längre

Klipp, klipp. 450 kronor senare och du lämnar frisörstolen, nöjd och belåten. Med ett självförtroende på topp spatserar du ut genom salongen och travar vidare. Inget spår från att du har varit hos frisören - ingen kasse med någon produkt som avslöjar att du har blivit professionellt trimmad. Folk tror bara att du ser osedvanligt fräsch ut, sådär ny som man bara känner sig efter ett frisörbesök.

Fyra dagar senare och du noterar att ditt tilltrimmade hår redan har börjat växa igen. En liten hårtest gör sig synlig vid örat, den där virveln som du aldrig blir av med. Inte kan du väl boka en ny frisörtid nu bara för det?

Klipp, klipp

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Speciellt män som har kort hår kan lätt uppleva att en klippning inte varar särskilt länge. Samtidigt är man kanske lite rädd för att ta till saxen eller en hårklippare själv, men faktum är att det är just i ett sådant här läge man bör prova det.

Frisörbesök är toppen för att forma en frisyr och för att få fason på håret, men efter det kan du lätt underhålla din frisyr om du bara övar dig lite grann. Vänta inte heller för länge efter ett frisörbesök, 3-4 veckor kan vara en god tumregel innan du provar att trimma till det själv. Se alltså inte din hårklippare eller frisörsax som en ersättare till ditt frisörbesök utan snarare som ett komplett. Unna dig lyxen med ett frisörbesök med jämna mellanrum för att få en professionell hand som fixar frisyren, men underhåll sedan därefter själv. Tänk dig lite som ett tandläkarbesök - du går dit, men sedan har du egenvård!

Rätt produkter

Rätt produkter utgör grunden för ett välmående hår. Tycker du att håret lätt tappar sin lyster och form efter ett frisörbesök så beror det säkerligen på att håret fick en gudamässig behandling i frisörsalongen, och att du nu har återgått till ditt vanliga schampo. Använder du frisörprodukter idag? Prova då att byt produkter nästa gång. För även om du använder kvalitativa, lyxiga produkter så kan håret nämligen vänja sig vid formulan vilket gör att håret inte reagerar lika bra på det som tidigare. Prova därför att satsa på en ny serie, och rådfråga gärna din frisör vad han eller hon tror kan passa ditt hår.

Kom dock ihåg den gyllene regeln - hellre för få produkter än för många. Ett riktigt bra schampo och balsam är gott nog för vardagsvård, och ett bra värmeskydd om du använder hårfön eller plattång. Skippa hårsprayen och var sparsam med vax, de innehåller ofta silikoner som på sikt torkar ut håret. Vårdande oljor är dock bra för att ge näring till håret, vilket i sin tur får det att se levande ut. Dubbelkolla dock så att oljan inte innehåller några parabener eller uttorkande silikoner. På innehållsförteckningen syns detta ofta genom att ingredienserna slutar på -cone, -conol eller -xane.