Rätt plattång och hårfön förenklar din stil

Tycker du att det är svårt att hitta just din stil? Inspirationen är det inget fel på; genom Instagram och bloggar formligen dränks du i det. Välmanikyrerade händer, hår som ligger perfekt och accessoarer som lyfter outfitsen till perfektion. Men när du öppnar din garderob och beskådar din egen spegelbild känns din stil dock bara blek och aningen spretig. Frågan är då - hur går man från ofokuserad till stilsäker?

Hitta din förebild

Det kan vara lättare sagt än gjort att hitta sin förebild, men försök att finna någon som du inspireras särskilt mycket av. Det är också extra tacksamt om personen är lik dig: kanske har ni liknande hårtyp/hårlängd eller ungefär samma stil i dagsläget fast personen är snäppet vassare. Försök alltså att hitta en person som inte är så långt ifrån dig - med en stil som skulle kunna fungera i din vardag men som ändå skulle kunna förhöja den.

Det hänger på håret

Att hitta sin stil handlar inte bara om kläder, det handlar om ett helhetsintryck och inkluderar därför även smink och hår. Är du man är skägg verkligen också ett esse i rockärmen som både kan förhöja eller förnya din stil, så försök att lägga fokus även på dessa bitar. Låt därför din hårfönskäggtrimmer eller plattång bli ditt vardagsvapen som gör att du känner dig extra stilig. Prova till exempel att lägga 15 minuter extra om dagen för att piffa till ditt hår eller din hud - du kommer märka skillnaden!

Hitta en enhet

Om du vill hitta din stil handlar det också mycket om att vara enhetlig. Många tror att man måste variera sig för att vara intressant, men faktum är att det i många fall är personer som mer eller mindre lyckas se likadana som ändå har “det där”. Att vara fashionabel och att ha en stil handlar om att hitta ett uttryck - kanske är det ditt skägg som är ditt signum, ditt välfönade hår eller att du nästan uteslutande bär svart nedtill.

Självförtroendet gör allt  

Självförtroendet gör också allt. Om du intalar dig att du är stilsäker kommer du snart att leva i den sanningen, så släpp föreställningen om att du är spretig och blek - för då bekräftar du bara det och får svårt att ta dig därifrån. Sträck på ryggen och låt varje dag bli en möjlighet till att bekräfta din nya stil!