Så blir du bättre på att skämma bort dig själv!

Att ge gåvor till våra nära och kära är något vi gör på rutin, men hur ofta unnar vi egentligen oss själva något fint? Kanske alldeles för sällan. Invänta inte din egen födelsedag utan liva upp januari genom att skämma bort dig själv här och nu! Vi på Kutts.se visar vägen.

Våga vara mer ego

När mår vi egentligen som bäst? När vi känner oss tillfreds med oss själva, när vi månar om både vårt yttre och inre. I stressiga tider är det dock lätt att glömma bort oss själva, såväl vår insida som utsida. Lägg därför lite omtanke på dig själv och se det också som en viktig investering. Kom ihåg att när vi mår som bäst så är vi oftast som störst inspiration för andra, så se det inte heller som något onödigt att spendera tid och pengar på dig själv. Våga helt enkelt vara mer ego!

Löddrig raktvål eller lyxig plattång

Att unna sig något behöver definitivt inte vara synonymt med att gräva handen djupt ner i godispåsen. Tvärtom, satsa på aktiviteter och prylar som stärker upp dig själv och ditt välmående. Unna dig en lyxig raktvål som gör måndagsrakningen till en fest eller investera i den där glamourösa plattången från ghd du länge drömt om. Många gånger drar vi oss för detta, vi tänker att det är “onödigt”. Många är vi säkert också som har produkter där hemma som vi “sparar på” - vi inväntar det perfekta tillfället då vi är värda dem. Försök dock att lära om det här - det finns ingen bättre tid än nu att ta hand om dig själv!

Tid är en gåva

En gåva behöver inte heller innebära att du ger dig själv en fysisk pryl. Ge dig själv lite tid istället - släck ner laptopen lite tidigare en kväll eller stäng av telefonen. Egentid gör mycket för vårt inre; vi hinner varva ner och reflektera över tillvaro och kommer ikapp oss själva. Kanske kan du också kombinera din egentid med ett härligt hemmaspa. Att ta hand om vårt yttre är faktiskt många gånger ett ypperligt sätt att även vårda vårt inre.

Slå in ditt paket

Sist men inte minst ska vi inte glömma bort att det kan vara riktigt effektfullt att slå in ett paket till sig själv. Nästa gång personen i kassan frågar om du vill ha paketet inslaget fastän du köpt något till dig själv - svara då ja. Öva helt enkelt upp din förmåga att skämma bort dig själv, och börja nu!