Så blir du en aktiv kärleksspridare

Den 14:e februari, dagen då vi oftast visar lite extra uppskattning för våra nära och kära. En present, en bukett blommor, ett fint kort eller en ask med lyxig choklad. Låt dock inte kärleken begränsas till denna dag utan se varje dag som en möjlighet till att överraska och sprida kärlek. Bara för att alla hjärtans dag har passerat betyder det alltså inte att du ska sluta uppskatta och visa omtanke. Tvärtom, bli grym på att sprida vardagskärlek varje dag till de du håller kär.

Nedan följer ett gäng tips som tar dig från passiv till aktiv kärleksspridare!

Det börjar på morgonen

Har du tänkt på att det nästan alltid är morgonen som sätter tonen för dagen? Har vi haft en riktig risig morgon påverkar det som bekant oftast resten av dagen. Vi hamnar ur fas, känner oss stressade och önskar bara gå och lägga oss för att starta om på nytt. Utnyttja därför detta faktum och låt mornarna bli den tid då du är kung på att sprida kärlek.

Hur? Sätt klockan lite tidigare och gör en härlig frukost till din älskade; tänk färskpressad apelsinjuice, äggröra och stekt bacon - det får nästan alla att göra volter av lycka. Eller varför inte göra i ordning en stor kanna kaffe eller en karaff med te och sedan lämna en liten fin notis på ett kort bredvid? Det behöver inte vara så avancerat, några fina ord och någon liten gest och du är hemma!

Vardagsuppskatta med presenter

En lyxig deo, en rakkniv eller varför inte lika sköna rakborstar eller en exklusiv raktvål? Skönt vardagslyxiga produkter är ofta sådant som får en glåmig måndag att kännas lite roligare, så en smart strategi är att uppskatta och överraska med härliga skönhetsprodukter.

Det smarta med skönhetsprodukter är också att det sällan behöver bli särskilt dyrt; man kan satsa på riktiga lyxiga märken och ändå komma undan med ett par hundralappar. En liten uppoffring som man kan göra då och då som definitivt lockar fram ett leende på läpparna!

Kvällstid - släck ner och varva ner

Istället för att sitta fastnaglade framför det senaste avsnittet av Äntligen Hemma, årgång 349, är ett hett tips också att insistera på att släcka ner tekniken för en kväll. Visa din älskade att du hellre spenderar tid med honom eller henne än att kolla på när Martin Timell på repeat bankar ner en spik; tänd lite ljus och umgås med varandra istället. Varför inte prata framtidsplaner; kanske är ni sugna på en ny resa, eller ett nytt boende? Framtidsplaner är ett grymt sätt att visa kärlek på!