På resande fot? Packa smart under jul- och nyår

När julen gör sitt antåg är det många som reser iväg till familj och släkt för att fira denna högtid tillsammans. Vi ser framemot några avkopplande dagar: den mysiga julaftonen, den påföljande och ofta kravlösa juldagen (som för många också innebär ett festligt utgångstillfälle på kvällen), annandag jul och ytterligare några dagar innan det vankas nyårsfirande. Men för att kunna fylla vår resväska med julklappar på ditvägen såväl som (förhoppningsvis!) på hemvägen – så gäller det att packa smart. Men hur blir man egentligen en skicklig packare? Vi på kutts.se har samlat ett gäng tips som hjälper dig att packa lätt under jul- och nyår.

Myskläder är obligatoriskt

Även om julen är ett högtidligt firande, så innebär julen också ofta att vi skrotar runt i sköna mjukiskläder med ena handen i pepparkaksburken och den andra bläddrandes i en god bok. Vi kopplar helt enkelt ner och njuter av att bara umgås med familjen, utan att behöva tänka på varken kläder, hår eller eventuellt smink. Välj därför en riktig skön mjukisoutfit med omsorg som du kan bo i när det inte vankas fest. Har du varit riktigt snäll väntar det kanske också en fluffig morgonrock bland julklapparna, så spara lite utrymme i din resväska för en sådan.

Skönhetsprodukter – size mini me

Även om du inte ska flyga så är reseförpackningar om 50 ml ypperliga att använda sig av när man ska vara iväg under några dagar, upp till en vecka. Fyll därför ditt favoritschampo, balsam liksom din ansiktsrengöring och ansiktskräm i sådana här smarta förpackningar. Tandborste, bomullsrondeller och liknande får du säkert snylta på från familjen alternativt så kan du köpa det på plats. På så sätt sparar du en del utrymme för onödiga engångsartiklar. Har du en plattånghårfön eller skäggtrimmer som du inte kan leva utan? Vira då in din plattång i ärmen på en fluffig, stickad tröja som du ändå hade tänkt packa med. Var dock försiktig med att inte vira sladden för tight runt din plattång eller hårfön, eftersom det kan skada verktyget. Hör också gärna med släktingar på plats om ni kanske kan dela på sådana skönhetsverktyg.

Outfit – mix and match

Knepet med att packa smart stavas mix and match. Klänningen du använder på julaftonskväll passar lika bra till annandagens släktfirande – och får dessutom en ny look om du adderar ett par andra smycken och juldagens kofta till. Avsätt därför en timma till att planera vad du ska ha på dig under de kommande dagarna, så slipper du överpacka. Lider du av beslutsångest? En god tumregel är att det är okej att ha dubbla byten för ett klädval, ifall du skulle ångra ditt första val. Lycka till med packandet önskar vi på Kutts.se!