Från höstglåmig till julfräsch – hud, hår, manikyr

Femton minuter. Så länge har du stått och trampat i kylan vid busshållplatsen. Samtidigt som du för fjärde gången halar upp telefonen ur jackfickan betraktar du missbelåtet dina torra nagelband. Håret känns statiskt när du rättar till mössan, det har tappat sin lyster. Två veckor kvar till jul, tre till nyår. Du bläddrar igenom flödet på Instagram och möts av reklam för jul- och nyårsklänningar. Så fräscha människorna är! Som sommarversioner av sig själva, fast mitt i vintern. Så vill du också se ut, och känna dig. Men hur?

Fräsch hud i tre enkla steg

Grunden till en fräsch look börjar med en väl rengjord hud. En del är rädda för att skrubba bort döda hudceller under hösten och vintern, eftersom man då tar bort resterna av sommarens solbränna – men faktum är att din hy får en helt annan lyster när den är grundligt exfolierad. Steg två är att smörja in dig med en återfuktande bodylotion, för att i det tredje steget fejka tillbaka sommarens bränna med brun-utan-sol. Är du en ovan bus:are bör du använda en färgad gel eftersom du lättare ser var du applicerar krämen, vilket i sin tur minimerar risken för att resultatet blir ojämnt.

Vackra händer

Med en nagelbandspeeling får du lätt till en fräsch yta på dina naglar, samtidigt som du med hjälp av en nagelbandspinne kan fixera nagelbanden som irriterat klättrat sig uppåt. Fila därefter naglarna till önskad form med en nagelfil av glas, som garanterat ger bäst resultat. Med en nagelfil i glas kan du dessutom fila naglarna åt vilket håll som helst, det vill säga fram och tillbaka, utan att naglarna skivar sig. Välj därefter att göra en klassisk fransk manikyr med hjälp av ett färdigt kit som säljs i de flesta välsorterade varuhus, eller lacka naglarna i en djupröd färg. Och du! Glöm inte handkrämen. Vackra händer är återfuktade händer.

Glammiga lockar med hjälp av din plattång

En inpackning råder bot på nästan allt hår oavsett problem – torrt som slitet, statiskt som livlöst. Låt den verka riktigt länge och vira under tiden en varm handduk runt håret för att maximera effekten på hårinpackningen. Vill du åstadkomma glammiga lockar som passar lika bra till julmiddagen som nyårsfesten? Föna då håret med hjälp av din hårfön och en rundborste för att jobba upp ordentligt med volym i håret. Dela därefter upp håret i olika sektioner och locka håret med din plattång. Med en plattång åstadkommer du lätt stora, glamourösa lockar och för att maximera hållbarheten bör du sedan avsluta med en spray som fixerar frisyren. Resultat? Torra nagelband ett minne blott, härligt sommarfräsch hy och ett Hollywood-svall som du definitivt inte vill gömma i din mössa längre.