Hur du väljer rätt hårtrimmer

Idag finns många hårtrimmers att välja på. Vem som helst kan gå till närmaste el- och prylaffär och bara ta första bästa hårtrimmer som står på hyllan, ofta till ett betydligt lägre pris än vad bättre varianter kostar. Det finns goda skäl till att tänka till en extra gång innan du köper den där billiga trimmern, för funktionerna hos en proffstrimmer slår den billigare varianten med hästlängder.

Så vad är det som gör att en högkvalitativ hårtrimmer ibland kostar dubbelt så mycket som en budgetapparat som du kan köpa i samma veva som du köper glödlampor och skruvdragare? Varför ska du lägga ut mer pengar på experttrimmers när du spontant kan köpa en trimmer samtidigt som du står och kollar efter sommarens gasolgrill eller vinters snöslunga? Jo, för kvalitén. När det kommer till en hårtimmer ska man aldrig underskatta aldrig kvalitén.

Lyssna på experterna

Problemet med de billigare apparaterna är att de troligen inte håller i mer än ett år. Att sedan försöka laga och köpa reservdelar till en budgetvariant är både kostsamt och onödigt, eftersom det är lika bra att köpa en ny. Så hur undviker du att behöva köpa nytt med jämna mellanrum? Du investerar i kunskap och kvalité. Du köper en hårtrimmer som gör skäl för namnet. På så sätt kommer du alltid att ha en hårtrimmer som håller vad den lovar, en hårtrimmer som inte behöver bytas ut. Med andra ord en klok investering för dig då den betalar sig över tid.

Vad är det som skiljer hårtrimmer från hårtrimmer?

Vad är egentligen den konkreta skillnaden? Båda maskinerna gör ju det du efterfrågar, de klipper ditt hår. Men det är inte hela sanningen. Det ligger mer bakom varje hårtrimmer och det är information som du behöver ta del av innan du väljer. Här är några av skillnaderna:

  • Motorn i en kvalitativ hårtrimmer är utformad för salongsbruk, vilket betyder att den är gjord för att gå och gå dag ut och dag in i flera år. Hårtrimmers med hög kvalité är alltså gjorda för att hålla länge och de klarar mer.
  • De flesta moderna topptrimmers är idag sladdlösa. Batteriet i trådlösa hårtrimmers ser till att klippningen bli jämn och håller samma hastighet hela tiden. Det betyder att kvalitativa hårtrimmers inte går långsammare när batteriet börjar sina.
  • Bättre komponenter. Skärhuvudet i bra trimmers är gjort av högkvalitetsstål, något som inte används till budgettrimmers. Ett sådant skärhuvud garanterar en bättre klippning under en längre tid. Reservdelar och distanskammar är dessutom inte speciellt dyra till en hårtrimmer av hög kvalité.

Att välja

Själva valet av hårtrimmer beror såklart på vad du ska använda den till. Det finns många varianter för olika syften. Behöver du ha en hårtrimmer som är enkel att hantera, samtidigt som den är trådlös, så att du kan sköta klippningen i badrummet? Eller är det kanske själva längden som du prioriterar? Det finns hårtrimmers och skäggtrimmers som kan klippa så långt ner som 0,1 mm, alltså så långt ner som det är möjligt utan att behöva använda sig av en rakhyvel. Det finns också hårtrimmers som kan klippa upp till 25 mm. Valet och behovet är ditt, men så länge du väljer en proffstrimmer har du gjort ett klokt val.