Att tänka på när du lockar ditt hår

Att locka ditt hår är inte alla gånger det lättaste du kan göra, speciellt när du har lite ont om tid. Ibland måste saker och ting gå snabbare än vad du har tänkt dig och då är det kanske inte speciellt lämpligt att försöka få till de där lockarna du alltid tycker ser bäst ut. Faktum är att det inte behöver vara speciellt svårt eller för den delen ta speciellt lång tid. Har du bara de rätta verktygen kommer det gå snabbt och effektivt att locka ditt hår.

Välj alltid locktången

Som tjej så funderar man alltid på vilken tång som är bäst för tänkt frisyr. De allra flesta har en plattång i sina ägor och det är ett mycket användbart verktyg som kan göra flera olika saker, så som att göra ditt hår spikrakt, få till snygga vågor eller till och med locka det. Ofta passar det också alla hårtyper men om du är ute efter att få till de där riktigt snygga och härliga lockarna som sitter på plats hela dagen så ska du helt klart välja locktången.

Locktången är precis som plattången en väldigt bra investering för dig som vill skapa annorlunda former och stilar på ditt hår. Locktången har som mest effekt på det hår som är kort eller medellångt, där man kan få till riktigt härliga och fylliga lockar, men fungerar också väldigt bra på långt hår där man kan få större, mer subtila lockar i håret som ger håret fin och fyllig form. Locktången är med andra ord ditt självklara val om du vill får till en lockig frisyr med snabba och enkla medel.

Storleken spelar roll

En faktor som du också behöver ta hänsyn till när det gäller valet av locktång är vilken storlek du ska ha. Olika storlekar ger olika möjligheter och väljer du en smal locktång så kommer du att kunna räkna med att få ett riktigt lockigt hår, medan en tjockare locktång istället kommer att ge dig en mer vågig frisyr. Valet är alltså upp till dig och bestäms av hur du vill ha din frisyr.

Det är inte heller ovanligt att man vill variera sig i frisyrerna från dag till dag, och har du håret för det så tycker vi också att du ska prova. Det innebär att du borde investera i olika locktänger i olika storlekar för att du ska kunna ha möjligheten att anpassa frisyren efter tillfälle. Kanske är det så att du tycker att ett riktigt lockigt hår passar till festligheter, medan en mer subtil lockig frisyr bättre passar till vardagen. Med tänger som faktiskt är gjorda för ett specifikt syfte, nämligen att skapa olika typer av lockar, så kommer du alltid att göra det bästa valet när du väljer att forma ditt hår med en locktång.

Tänk på de extra detaljerna

För att du ska kunna få och bevara resultatet av locktången så finns det en del saker man behöver ha i åtanke. Ditt hår behöver först och främst vara rent från produkter och torrt för att det ska bli något alls, dessutom ska du se till att värmeskydda ditt hår. Dela upp ditt hår i sektioner, gärna med hårklämmor, och glöm inte heller hårsprayen för att lockarna verkligen ska hålla hela dagen. Tar du det lugnt och metodiskt med dina lockar så kommer du snart märka att det tar kortare och kortare tid att få till frisyren som du vill ha.