Fyra tips som piggar upp i vintermörkret

Vi har kommit en bit in i januari och entusiasmen över jul och nyår har för de flesta planat ut. Vi längtar efter våren - efter värme, ljus, ny kraft och energi. Det dröjer dock ett tag innan knopparna gör sig synliga för att sedan blomma ut, men misströsta inte för det. Lär dig vardagslyxa som ett proffs och fyll på energidepåerna lagom tills vårsolen tittar fram!

Ransonera din kost

Ett sätt att kicka igång din energi är genom att göra små förändringar i din kost. Du behöver inte göra en regelrättig detox, men prova att starta varje morgon med en kopp hett vatten som du har pressat en halv citron i. Vill du boosta ditt immunförsvar lite extra kan du också riva ner lite ingefära i vattnet.

Satsa även på att öka andelen grönsaker i din kost - gör ugnsrostade grönsaker och mos av broccoli och blomkål istället för traditionellt potatismos och krydda också maten ordentligt med färska örter. Då boostar du kroppen och tillför mer energi.

Effekt? Du blir gladare, piggare och känner dig allmänt mer allert.

Lev som om det var vår

Det sägs att hjärnan inte kan skilja på verklighet eller fantasi, så öva upp din förmåga att låta fantasin skena iväg. Inbilla dig att det är vår redan nu och lev därefter! Tryck inte in håret i en trist mössa utan lägg lite extra tid med locktången eller sköt ditt skägg omsorgsfullt som om du skulle visa upp det i aprilsolen. Försök alltså att inte notera säsongsskillnaderna alltför mycket, utan lev precis som om det vore vår nu.

Nya saker ger ny energi

Andra sätt att tillföra ny energi på är genom att prova nya saker. Kanske kan du lära dig några nya maträtter, prova en ny sport eller varför inte skapa ett gäng nya spellistor med inspirerande musik? Locka helt enkelt fram inspirationen i dig genom att göra något annorlunda. Det behöver inte vara något avancerat, men en ny vana gör att hjärnan får jobba lite annorlunda vilket i sin tur stärker oss. Det ger som effekt att vi känner oss mer levande.

Gemenskap

3 plusgrader är kanske inte synonymt med uteserveringshäng, men göm inte in dig i ditt skal för det. Gemenskap är jätteviktigt för att känna tillfredsställelse, så se till att få din veckovisa dos. Kanske kan ni samlas tillsammans för en härlig kväll, göra er fina i håret och planera inför sommaren!