Boka tid med dig själv

Visst mår vi som bäst när vi tar hand om oss själva? Ofta är det dock lätt att sådan tid glöms bort någonstans mellan tvätthögar och storhandling. Men när vi väl avsätter tid för oss, så brukar dessutom både tvätthögen och storhandlingen också kännas enkel att genomföra. Vi glassar omkring med kundvagnen inne på stormarknaden, känner oss fina och fräscha i håret ... Skäggtrimmern har skapat en attraktiv look, ja, vi är bekväma i oss själva.

Nedan har vi därför samlat några tips på hur du bäst kan skapa lite avkopplande tid för dig själv och kickstarta 2015 på rätt sätt.

Egentid i kalendern

För det första är det viktigt att se till att egentid blir en rutin i din vardag, en aktivitet som inte bara förekommer varannan månad utan veckovis – och helst dagligen. Kanske är söndagar den perfekta dagen för att anordna ett litet hemmaspa, och kanske har du en kvart över varje kväll för att tända ett riktigt lyxigt doftljus och för att avnjuta en kopp te och mörk choklad?

Bli associal för en stund

Ett annat tips är att stänga av telefonen en halvtimma varje kväll. Till en början känns det kanske jobbigt, men kom ihåg att det är du som sätter dina gränser. Om du respekterar dig själv och ditt val, så kommer du snart märka att vänner och bekanta också gör det. Du missar ingenting på en halvtimma, så surfa ner och bli lite associal en stund varje kväll.

Varma lockar och glänsande spikrakt hår

Egentid är som upplagt för ompyssling av håret. Kanske kan du göra en riktigt djupverkande hårinpackning och sedan långsamt låta håret självtorka för minsta slitage, för att sedan locka håret med din locktång eller plattång. Gör det riktigt stämningsfullt för dig själv genom att sätta på avkopplande musik och låtsas att du är på en härlig frisörsalong. Den stora bonusen med att ta hand om sig själv är också att det har en dubbel effekt – dels är det härligt under tiden, men resultatet består också efteråt när håret är fixat eller naglarna målade.

Egentid – en investering

Se din egentid som en viktig investering i dig själv – tid då du samlar kraft och får tid för lite reflektion, samtidigt som du också möter vardagen bättre när du är påfylld med energi och känner dig fin och fräsch.