Bli kreativ med skägget!

När det gäller skägg så är det ju så att det inte handlar om att ha eller inte ha. Tvärtom är vi skäggbärare medvetna om att det finns många olika stilar och alternativ att välja mellan. Även om de flesta av oss kanske är tveksamma till ett riktigt Franz Josef-skägg så behöver du ju inte vara så extrem. Det finns många mer diskreta skägg-stilar att välja mellan, stilar som gör att ditt skägg ser bättre ut. Många av dessa stilar blir också enklare att hålla ordning på med hjälp av en skäggtrimmer, och behöver inte alls ta speciellt mycket tid att underhålla. Helskägg i all ära, men varför inte prova på ett klassiskt pipskägg med en mustasch. Eventuellt tillsammans med ett par horn... Här presenterar vi därför närmare några skäggstilar som du kan hjälpa till att vårda med din skäggtrimmer.

Skepparkrans

Skepparkransen är en klassisk skäggstil, som definitivt drar viss uppmärksamhet till sig. Det är en skäggstil som, inte helt oväntat, förknippas med sjömän, men även vi landkrabbor kan prova på den. Rent tekniskt så fungerar skepparkransen som så att ”framsidan” av ansiktet är slätrakat, medan man lämnar kvar polisongerna och skägget på hakans undersida. Exakt var gränsen går där man ska raka sig finns det knappast några exakta regler för, men finns skägg på underläppen har det definitivt gått för långt.

Polisonger

Polisongerna, skepparkransens mer blygsamma lillasyster, där skillnaden mellan hår och skägg är flytande, är det relativt många som använder sig av idag. Polisonger kan varieras på många sätt, vad gäller storlek, längd och utseende. En variant är en ”omvänd” skepparkrans, där man rakar rent hakan, och låter polisongerna bilda krans tillsammans med mustaschen. Polisonger, liksom skepparkrans, kräver sin man för att se bra ut. Är du en av dem som skulle se fantastisk ut med polisonger?

Getskägg och pipskägg

Detta är två skäggtyper som är likartade och det kan vara svårt att hålla isär dem. I grund och botten handlar det om att kinder och polisonger rakas bort, medan skägget på hakan blir kvar. Det är också vanligt att kombinera get- och pipskägg med mustasch. Hur pass mycket av skägget på hakan som du låter vara kvar kan varieras, och trots sin enkelhet är det stilar som kan varieras på en mängd olika sätt.

Mustasch

Det kanske mest självklara av allt: mustaschen. För det är ju också en form av skägg, där allting utom skägget på överläppen rakas bort (med fördel då med en skäggtrimmer). Det finns en mängd olika varianter att välja mellan när det kommer till mustascher, som kommer att kräva olika mycket arbete från din sida för att se bra ut. Knävelborrar, tangorabatt, slokmustasch... Mustasch utan skägg i övrigt är ovanligt i Sverige idag vilket är lite synd. En snygg och välvårdad mustasch är nämligen riktigt attraktivt, så varför inte prova på att vara lite annorlunda?

Ovanstående är bara en liten del av alla de saker du kan göra med håret i ansiktet, beväpnad med en bra skäggtrimmer. Ta bara en sådan sak som att ställa in skäggtrimmern på några dagars skäggstubb. Enkelt, effektivt och attraktivt. Vilken typ av skägg passar dig bäst?