Olika skäggväxt ger olika möjligheter

Därför bör du trimma ditt skägg

En av de mest populära trenderna de senaste åren har varit för män att spara ut sitt skägg i olika varianter och stilar. Skäggtrenden spåddes nyligen avta och det talades om att den renrakade mannen återigen skulle bli dominant världen över. Riktigt så har det inte blivit, och det tyder inte minst bland annat Gillettes minskade försäljning på. Den skäggiga trenden kommer att hålla i sig ett bra tag framöver och vi har nog inte sett det sista av skäggprydda män på våra gator.

Olika skäggväxter – olika möjligheter

Det är ett faktum att mäns skäggväxt ser olika ut från person till person. Vissa har riktigt tät och fyllig skäggväxt, medan andra istället har lite glesare mellan stråna. Det finns de som väljer att spara ut till helskägg, alltså att inte raka sig i princip alls, även fast de kan. Det brukar inte bli de vackraste av stilar och ser snarare ganska ovårdat ut. Har man dock hyfsat bra skäggväxt så kan man fortfarande spara ut skägg, men det gäller att hålla det vårdat och trimmat för att resultatet ska bli bäst och mest trendigt. Faktum är att de med helskägg också har ett behov av att trimma skägget då även det kan se väldigt ovårdat ut om det inte underhålls. Skägget är med andra ord väldigt viktigt att ta hand om ifall man vill att det ska se bra och trendigt ut.

Skulptera med trimmern

Genom att använda sig av en trimmer när man tar hand om sitt skägg så öppnar man upp enorma möjligheter att experimentera med håret som växer på hakan. Där gäller vem som helst som har en skäggväxt, alltifrån de med det täta och tjocka till de med lite mer fläckvist växande. Många är det som trivs i helskägg, men ett underhåll är som sagt nödvändigt för att det ska se bra ut när det har vuxit ut. Kam är för helskäggsbärarna givet, men också en skäggtrimmer är ett effektivt redskap för att resultatet ska se bra ut. Genom trimmern kan man experimentera med olika längder i olika delar av skägget, vilket öppnar upp möjligheterna för nya former av helskägg.

De med lite mer fokuserad skäggväxt på vissa delar av hakan gör även de klokt i att använda sig av en trimmer. Skägget som ska klippas närmast huden kan man med fördel ta bort med lägsta inställningen på maskinen, vilket gör att man undviker irritation på huden från rakblad. Delarna som ska sparas på hakan trimmas med fördel i en högre inställning vilket ger det skägget en jämn längd, oavsett om det är bockskägg eller polisonger man är ute efter.

Få till den perfekta käklinjen

Skägg har många fördelar och den kanske främsta av dem är att lyfta fram din käklinje. En kraftig och markerad käklinje är klassiskt klassat som ett typiskt manligt attribut och anses av många vara attraktivt. Genom att använda sig av en bra trimmer kan man ansa och trimma sitt skägg så att skägget lyfter fram en annars ganska omarkerad käklinje. Inte bara får du mer maskulina drag av att ha skägg, du får dessutom mer manligt utseende genom skäggets markering av käklinjen.