5 tips för ett bättre skägg

Tycker du att ditt skägg ser ovårdat, glest eller tråkigt ut? Här kommer 5 tips som kan hjälpa dig och ditt skägg

  1. Ha ditt skägg som du vill ha det. 

Det är väldigt lätt att hoppa på populära skäggtrender utan att riktigt tänka efter. Vilken typ av skägg passar din personlighet och ditt ansikte? Välj det du tycker är snyggt och du kommer att framstå som självsäker och trygg.

  1. Använd skäggolja

Det finns många fördelar med att använda skäggolja. Det gör skägget mjukare och bidrar därmed även till återfuktning av huden under skägget, detta kommer att förebygga torr hud. Jag kan lova dig att skäggoljan kommer ta din rakning till nästa nivå.

  1. Låt skägget växa

Många rakar sig alldeles för tidigt då skägget upplevs som ovårdat och fläckigt. Det kommer att ta tid för ditt skägg att växa och du kommer behöva stå ut med att skägget kliar. 

  1. Trimma skägget regelbundet

Skapa en skäggrutin där du kontinuerligt trimmar och fräschar till skägget. Vi mår bra av rutiner och ditt skägg likaså. Att gå till sin lokala barberare fungerar men det är ännu enklare att göra det hemma. Använd bra produkter så kommer resultatet bli fantastiskt. 

  1. Lämna skägget ifred

Det är oftast en omedveten vana att plocka i skägget. Stå emot frestelsen att plocka dina  skäggstrån. Det kan leda till att skägget till slut blir ojämt och du får en dålig skäggform. Använd dig istället av en bra kam när du ska hantera och röra vid ditt skägg.